Marokko Full Experience

Marokko

Zo dichtbij, en toch anders, maar Marokko is dichterbij dan je denkt. Je dompelt je tijdens deze onvergetelijke reis onder in de Arabische cultuur en keuken in Marrakech, keert terug naar de middeleeuwen in Fez, beleeft een heus avontuur in de Sahara en het Atlas Gebergte, en relaxt uiteindelijk op het strand van het vissersstadje Essaouira.

Hoogtepunten

Via woestijndorpjes naar de torenhoge duinen van Erg Chebbi

Via woestijndorpjes naar de torenhoge duinen van Erg Chebbi

Arabische cultuur en verdwalen in de soukhs van Marrakech en Fez

Arabische cultuur en verdwalen in de soukhs van Marrakech en Fez

Verken het hoogste gebergte van Noord-Afrika: de Atlas

Verken het hoogste gebergte van Noord-Afrika: de Atlas

Watersport, hammams en souvenirshoppen in Essaouira

Watersport, hammams en souvenirshoppen in Essaouira

Reisroute

Tijdens deze rondreis van 15 dagen trekken we in kleine groep naar de mooiste plaatsen die Marokko te bieden heeft. In Marokko zijn de afstanden steeds beperkt, waardoor we ruimschoots de tijd hebben om alle aspecten van onze Mundero Mix aan bod te laten komen. De combinatie van een unieke sfeer met een groep jongeren en zon, zee, strand, cultuur, woenstijntochten en hooggebergte, biedt deze reis een grote verscheidenheid waardoor we ons geen seconde vervelen. Uiteraard kunnen we dit alles slechts doen met een goed gevulde maag, dus we zoeken elke dag opnieuw de lekkerste tajines en couscous gerechten.

Vertrekdata & prijzen

Volzet

Vertrek

5 sep. 2021

Terugkomst

19 sep. 2021

Leeftijdscategorie

18 - 25 jarigen

Beschikbaar

volzet

Wie gaat er mee?

13 inschrijvingen

Reisleider

Seppe
€ 1345

Vertrek

20 sep. 2021

Terugkomst

4 okt. 2021

Leeftijdscategorie

22 - 30 jarigen

Beschikbaar

10 plaatsen

Wie gaat er mee?

3 inschrijvingen

Reisleider

Hannes
€ 1345

Geniet als één van de eerste 5 reizigers van deze first five korting

€ 1275
Boek nu

Vertrek

6 okt. 2021

Terugkomst

20 okt. 2021

Leeftijdscategorie

22 - 30 jarigen

Beschikbaar

13 plaatsen

€ 1345

Geniet als één van de eerste 5 reizigers van deze first five korting

€ 1275
Boek nu

Vertrek

13 jun. 2022

Terugkomst

27 jun. 2022

Leeftijdscategorie

22 - 30 jarigen

Beschikbaar

13 plaatsen

€ 1345

Geniet als één van de eerste 5 reizigers van deze first five korting

€ 1275
Boek nu

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug naar Marokko

 • Alle overnachtingen in hostels en guesthouses

 • Lokaal transport met trein, bus en taxi

 • Tours & activiteiten

 • Verzekering reisbijstand en bagage

Bekijk wat er allemaal inbegrepen is

Niet inbegrepen in de prijs

 • Extra excursies

 • Optie: Jebel Toubkal Trek

 • Maaltijden

 • Kleine eigen verplaatsingenn

 • Annulatieverzekering

Bekijk wat er allemaal niet inbegrepen is

Praktische informatie

Welke vluchten nemen we?

Vluchten vertrekken vanuit België of Eindhoven. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Mundero het transport per trein. Mundero zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Mundero niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Mundero aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek. Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!

Waar overnachten we in Marokko?

We verblijven telkens in unieke hostels, guesthouses en kasbahs op een steenworp van de bezienswaardigheden. Er is steeds een comfortabel bed, waar bedlinnen en op enkele plaatsen ook handdoeken voorhanden zijn. Geniet van de losse sfeer en leer internationaal gezelschap kennen. Er is af en toe een bar en/of restaurant aanwezig waar we verblijven: je kan er ‘s avonds iets drinken en kennis maken met andere backpackers van over de hele wereld. Bij enkele van de hostels is het mogelijk dat we in de kamer slapen met andere reizigers. Dit vormt meteen een unieke kans om nieuwe mensen te leren kennen. Tijdens de Desert tour en Atlas tour verblijven we in tenten of lokale dorpjes. We overnachten hier op een avontuurlijke, maar steeds comfortabele en hygiënische manier. Enige flexibiliteit van onze deelnemers is hier een vereiste.

Hoe verloopt het transport in Marokko?

We willen jullie in deze rondreis een zo compleet mogelijk beeld geven van Marokko. Daardoor is transport een belangrijk gegeven en zorgt het tevens voor een onvergetelijke reiservaring en het avontuurlijk karakter van deze reis. Naast de georganiseerde tours per minibus, kiezen we voor verschillende types van transport die zo dicht mogelijk aanleunen bij transport dat gebruikt wordt door de lokale bevolking. We verplaatsen ons met taxi’s, minibusjes, trein, … Deze zijn comfortabel, voorzien van airco en zeer veilig. Marokko is een relatief klein land, dus de transporttijden zijn hier vrij beperkt, wat ons meer tijd geeft om alle bezienswaardigheden uitvoerig te bezoeken.

Wat is het klimaat in Marokko?

We reizen buiten de bloedhete zomer, en zullen dus het grootste deel van onze trip in warme maar draaglijke temperaturen reizen. In de woestijn is het overdag heet, maar kan het ’s nachts sterk afkoelen. Breng dus ook zeker een warme trui mee. Ook in het hooggebergte en het winderige Essaouira kan het soms stevig afkoelen. Van zware regens blijven we normaal gezien bespaard. Hoe later op het jaar, hoe meer kans op sneeuw en koude temperaturen tijdens de Atlas trektocht. Wees dus op alle weersomstandigheden voorzien.

Heb ik een goede conditie nodig voor deze reis?

Voor deze reis heb je een gemiddelde tot goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan dagwandelingen in bergachtig terrein op het programma.

Wat zullen we eten in Marokko?

Het is heerlijk om de onbekende lokale gerechten van een vreemd land hapje per hapje te ontdekken. Marokko staat bekend om zijn gekruide tajines, lekkere couscous combinaties en overheerlijke munttheetjes. Op de meeste plaatse vinden we ook internationale keuken terug en is het dus zeker geen probleem om even terug te gaan naar oude gewoonten. Ook vegetariërs zullen hier steeds kunnen genieten van de variatie van de Marokkaanse keuken.

Wat mag ik zeker niet vergeten meenemen?

 • Geldige bankkaart met voldoende uitgavelimiet (voorkeur VISA of Mastercard)

 • Internationaal paspoort (6 maanden geldig na datum van terugkomst)

 • Zonnecrème

Moet ik me laten vaccineren voor deze reis?

Op wanda.be (een website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde) kan je de aanbevelingen terugvinden betreffende vaccinaties en ziekten voor alle bestemmingen.

Wat we altijd aanraden is om een basis EHBO-kit mee te nemen tegen allerhande kwaaltjes. Deelnemers moeten over een degelijke fysieke en mentale gezondheid beschikken. Tijdens de reis raden we aan om te letten op wat je eet. Bij ernstige medische problemen, wordt een lokale arts geraadpleegd.

Wie gaat er mee op reis?

Onze groepen bestaan uit één Nederlandstalige reisleider en een mix van reizigers die zich alleen of samen met vrienden inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Het minimum aantal om de reis te kunnen laten doorgaan is 5 reizigers. Het maximum aantal reizigers van deze reis vind je bovenaan deze pagina terug. Bij elke specifieke reisperiode vind je bovendien de leeftijdscategorie van de reis terug: 18 - 25 jarigen, 22 - 30 jarigen of 25 - 35 jarigen. Er gaan reizigers mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. De groepssamenstelling (geslacht en leeftijd) kan je vanaf de eerste inschrijving al terugvinden bij elke reisperiode.

Maak ik voor de reis al kennis met de reisleider en andere reizigers?

We organiseren voor al onze reizen voor het vertrek een bijeenkomst. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. Op de facebookpagina van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider.

Kan ik me ook alleen inschrijven?

Op elke Mundero reis zijn er reizigers die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit reizigers die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je reisleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Moet ik een trekkersrugzak meenemen?

Wij raden aan dat je een trekkersrugzak / backpack meeneemt van tussen de 40L - 60L inhoud. Op onze reizen wissel je dagelijks of om de paar dagen van verblijfplaats. Je wandelt met je rugzak van de verblijfplaats naar het busstation/treinstation en omgekeerd. Je wandelt nooit meer dan een half uur met het volledige gewicht van de rugzak op je rug. We raden aan om niet meer dan 12kg mee te nemen in de rugzak. Tijdens de reis is er tijd om je kleren zelf te wassen of te laten wassen in een wasserette. Zo kan je je kleren meerdere keren dragen en bespaar je heel wat gewicht. Op onze roadtrips is er een beperkte kofferruimte en stapelt een trekkersrugzak beter dan een koffer. Neem naast je trekkersrugzak ook een klein rugzakje mee voor overdag.

Moet ik het hele gewicht van mijn rugzak mee sleuren op dagtocht / meerdaagse?

Nee! Op onze dagtochten of meerdaagse wandelingen neem je alleen de spullen mee die je tijdens de tocht nodig hebt. De rest laat je gewoon achter in de veilige opslagruimte van je verblijfplaats.

Wat is er inbegrepen in de inschrijvingsprijs?

Voor elke Mundero reis betaal je na je inschrijving een 'basisprijs'. Wat er inbegrepen is in deze prijs, vind je steeds terug bij elke reis onder 'Vertrekdata en prijzen'. We zijn hier bij Mundero steeds open en duidelijk over, zodat je budgettair zeker niet voor verrassingen komt te staan.

Er zijn tijdens elke reis ook enkele zaken waarvoor je nog een reisbudget ter plaatse dient te voorzien. Een schatting hiervan vind je ook steeds terug bij elke reis.

Een reisbijstandsverzekering is standaard inbegrepen in de basisprijs van al onze reizen.

Hoeveel reisbudget moet ik nog extra voorzien?

Voor enkele zaken dien je zelf een budget te voorzien. Je vindt een beschrijving over het reisbudget onder 'Vertrekdata en prijzen'. Dit reisbudget dien je nog extra te voorzien naast de inschrijvingsprijs voor deze reis. Mundero geeft een schatting van hoeveel je ongeveer nog extra dient mee te nemen. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk verschilt.

Indien er in jouw bestemming een andere munteenheid wordt gebruikt, zal je reisleider voor vertrek nog meer informatie geven over de wisselkoers en de handigste manier om ter plaatse te betalen.

Is de reisbijstands- en annulatieverzekering inbegrepen?

Bij Mundero is de reisbijstands- en bagageverzekering standaard inbegrepen in de inschrijvingsprijs. Je hoeft dus geen extra reisbijstandsverzekering meer te voorzien.

Wens je een annulatieverzekering bij te boeken? Dan kan je dit doen tijdens je inschrijving.

We werken samen met de verzekeraar Protections (onderdeel van Touring). Lees meer en vergelijk de inhoud van deze verzekering.

Hoe verloopt de betaling van na mijn inschrijving?

We aanvaarden enkel betalingen via bankoverschrijving. Het rekeningnummer wordt meegedeeld bij bevestiging van je inschrijving. Er zijn twee opties om te betalen na je inschrijving:

1. Betaling met voorschot: Je betaalt binnen de 5 werkdagen na je inschrijving 30% van de totale reissom. Je betaalt het saldo ten laatste 2 maanden voor vertrek van je reis.

2. Betaling volledige reissom en krijg €30 korting: Je betaalt binnen de 5 werkdagen na je inschrijving de volledige reissom. Als je voor deze optie kiest, geniet je van 30 euro korting op de totaalprijs.

Wat gebeurt er na mijn inschrijving?

Ten laatste 3 weken voor het vertrek ontvang je een check-in mail. Na je check-in te vervolledigen ontvang je de vertrekbrochure per mail. Hier staat alle nuttige informatie in over onder andere de inhoud van de bagage, de bijeenkomst voor vertrek, contactgegevens van je reisleider en uiteraard de vertrektijd en de locatie waar je met je groep afspreekt. Bovendien voegen we alle reizigers van je groep toe aan een privé facebookgroep die speciaal voor de reis werd aangemaakt door je reisleider

Wat kan ik verwachten de Mundero reisleider?

Mundero zorgt voor eigen reisleiders. Zij beschikken over een zeer open visie op de wereld, een grote voorliefde voor reizen en zijn zeer optimistisch ingesteld. Ze brengen ook hun passie voor het reizen over aan de reizigers. De Mundero reisleiders zorgen er voor dat je maximaal je grenzen kan verleggen in een veilige ruimte en dat alles tot in de puntjes geregeld is: je vervoer, je slaapplaats, het eten,… Jouw reisleider is het aanspreekpunt tijdens je reis en geeft tips over wat er allemaal te beleven valt, zowel overdag als ‘s avonds. Leer onze reisleiders hier kennen.

Zit je nog met vragen?

Heb je nog een vraag over deze reis die hier niet wordt beantwoord? Stel je vraag persoonlijk aan ons:

 • via onze live chat

 • met een WhatsApp berichtje naar +32 458 21 54 90

 • met een mailtje maar groepsreizen@mundero.be

 • telefonisch op het nummer  +32 9 277 89 69

Jouw leeftijdsgenoten aan het woord

testimonial author photo

Kimberly

24 jaar

Mundero belooft je dé reis van je leven. Een mooi verkoopspraatje denk je, maar in dit geval zijn ze die belofte dubbel en dik nagekomen! Australië is een enorm divers land en de Australia Full Experience geeft je de kans om van alles eens te proeven: van wereldsteden als Sydney en Melbourne over de allermooiste natuur van de Whitsunday Islands of het Daintree rainforest, tot een onvergetelijke roadtrip doorheen de red centre. En dit alles samen met een fantastische groep. Een ervaring die ik nooit zal vergeten!

testimonial author photo

France

21 jaar

Ik zou ons reisje gepast willen beschrijven maar eigenlijk was het letterlijk te zot voor woorden. De schoonheid van het land was er al, en de route die er doorheen werd uitgestippeld heeft die schoonheid alle eer aan gedaan. De locaties, de verblijfplaatsen, de activiteiten, alles was on point. Voeg daar nog een dolle groepssfeer aan toe en je krijgt een reis waar je eigenlijk een beetje triest van wordt, omdat je niet weet hoe je dit ooit nog moet evenaren. PS: special credits voor onze reisleidster Lizzy, voor the good fun, de nog betere dansmoves en eigenlijk ook wel de perfecte begeleiding.

testimonial author photo

Dries

27 jaar

Er bestaat gewoon niets beters. Met een gezellige groep die net hetzelfde als jouw willen, een onvergetelijke reis maken! Mundero voegt alles samen: de toeristische trekpleisters, de onbekende natuur, de gezellige stranden, de leuke bars en de onvergetelijke Mundero feestjes zijn altijd van de partij! Gewoonweg een aanrader!