Greek Island Hopping

Griekenland

Hop mee van het ene eiland naar het andere en beleef de zaligste zonsondergangen van Griekenland. Een reis vol variatie met een unieke combi van feesten in Mykonos, een privé boottour in Naxos, het Pantheon in Athene en spectaculaire kliffen in Santorini. De Cycladen behoren tot de mooiste eilanden van Griekenland.

Hoogtepunten

Wandel langs de kliffen in Santorini aanschouw je het mooiste kleurenspektakel van Griekenland.

Wandel langs de kliffen in Santorini aanschouw je het mooiste kleurenspektakel van Griekenland.

Dompel je in Athene onder in het oude Griekenland en ontdek een geschiedenis van 3 millennia oud.

Dompel je in Athene onder in het oude Griekenland en ontdek een geschiedenis van 3 millennia oud.

Zeil mee met een eigen privé yacht langs de onbekende stranden en baaien bij Naxos.

Zeil mee met een eigen privé yacht langs de onbekende stranden en baaien bij Naxos.

Verblindend mooie zonsondergangen op vier eilanden: Mykonos, Naxos, Ios en Santorini.

Verblindend mooie zonsondergangen op vier eilanden: Mykonos, Naxos, Ios en Santorini.

In het binnenland van Naxos beklim je Mt. Zeus

In het binnenland van Naxos beklim je Mt. Zeus

Reisroute

Hop mee van het ene eiland naar het andere op deze 12-daagse trip langs de Griekse Cycladen. Sta oog in oog met goudgele stranden, spectaculaire zonsondergangen en de azuurblauwe zee. Op het ene eiland trek je het verlaten binnenland in en op het andere kan je feesten tot de zon opkomt. Snuif de cultuur en geschiedenis op in Athene of op het oude eiland Delos. Avontuur vind je op deze reis in een mountainbike tocht op Naxos, een boottour langs afgelegen stranden en baaien of op expeditie door het verlaten binnenland van een minder bekend eiland.

Vertrekdata & prijzen

Volzet

Vertrek

4 sep. 2021

Terugkomst

15 sep. 2021

Leeftijdscategorie

18 - 25 jarigen

Beschikbaar

volzet

Reisleider

Joost
€ 1625
Volzet

Vertrek

10 sep. 2021

Terugkomst

21 sep. 2021

Leeftijdscategorie

22 - 30 jarigen

Beschikbaar

volzet

Wie gaat er mee?

13 inschrijvingen

Reisleider

Margot
€ 1625

Vertrek

15 sep. 2021

Terugkomst

27 sep. 2021

Leeftijdscategorie

22 - 30 jarigen

Beschikbaar

12 plaatsen

Wie gaat er mee?

1 inschrijving

Reisleider

Elizabeth
€ 1625

Geniet als één van de eerste 5 reizigers van deze first five korting

€ 1495
Boek nu

Vertrek

20 mei 2022

Terugkomst

31 mei 2022

Leeftijdscategorie

18 - 25 jarigen

Beschikbaar

13 plaatsen

€ 1625

Geniet als één van de eerste 5 reizigers van deze first five korting

€ 1540
Boek nu

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug naar Griekenland

 • Alle overnachtingen in hostels

 • Alle ferry verbindingen tussen de eilanden

 • Tours: Boottour in Naxos, Acropolis, ...

 • Verzekering reisbijstand en bagage

Bekijk wat er allemaal inbegrepen is

Niet inbegrepen in de prijs

 • Extra excursies

 • Kleine eigen verplaatsingen

 • Maaltijden

 • Drankjes

 • Annulatieverzekering

Bekijk wat er allemaal niet inbegrepen is

Praktische informatie

Waar overnachten we in Griekenland?

We verblijven telkens in unieke hostels of jeugdherbergen met een comfortabel bed, waar bedlinnen en op enkele plaatsen ook handdoeken voorhanden zijn. Geniet van de losse sfeer en leer internationaal gezelschap kennen. In enkele hostels kan je gebruik maken van een keuken om zelf te koken. Er is ook af en toe een bar aanwezig waar je ‘s avonds iets kan drinken en kennis kan maken met andere backpackers van over de hele wereld. In enkele van de hostels is het mogelijk dat we de kamer delen met andere reizigers.

Wat is het klimaat in Griekenland?

Het is in het najaar nog steeds erg warm en droog in Griekenland. Een bewolkte dag tijdens de zomer komt zelden voor. Het kan zijn dat je ‘s avonds een dun truitje nodig hebt. Tijdens de meeste nachten blijven de temperaturen erg aangenaam. Een dikke trui heb je dus zeker niet nodig. Soms kan de temperatuur hoog oplopen. De zee of een zwembad geeft dan de nodige verkoeling.

Welke vluchten nemen we?

Vluchten vertrekken vanuit België of Eindhoven. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Mundero het transport per trein.

Mundero zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Mundero niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Mundero aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!

Hoe verloopt het transport langs de Griekse eilanden?

Op deze rondreis varen we met een groep reizigers met de boot langs de Griekse Cycladen. Transport is essentieel voor een onvergetelijke reiservaring en zorgt voor het avontuurlijk karakter van deze reis. We kiezen zo veel mogelijk voor het transport dat ook door de lokale bevolking gebruikt wordt. In de steden gebruiken we het openbaar vervoer of een taxi. Vanuit België vliegen we naar Athene. Terugvliegen doen we vanuit Santorini. Het transport van en naar de luchthaven en tussen de hostels is inbegrepen in de prijs.

Heb ik een goede conditie nodig voor deze reis?

Voor deze reis is een basisconditie voldoende. Af en toe wordt er wel gewandeld in de stad, aan stranden, in bergen, ... Er staan echte geen verplichte zware wandelingen op de planning. Een basisconditie is het minimum voor alle Mundero reizen.

Wat mag ik zeker niet vergeten meenemen?

 • Je identiteitskaart (nog 6 maanden geldig)

 • Geldige bankkaart met voldoende uitgavelimiet

 • EHBO-kit

 • Trekkersrugzak

Wie gaat er mee op reis?

Onze groepen bestaan uit één Nederlandstalige reisleider en een mix van reizigers die zich alleen of samen met vrienden inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Het minimum aantal om de reis te kunnen laten doorgaan is 5 reizigers. Het maximum aantal reizigers van deze reis vind je bovenaan deze pagina terug. Bij elke specifieke reisperiode vind je bovendien de leeftijdscategorie van de reis terug: 18 - 25 jarigen, 22 - 30 jarigen of 25 - 35 jarigen. Er gaan reizigers mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. De groepssamenstelling (geslacht en leeftijd) kan je vanaf de eerste inschrijving al terugvinden bij elke reisperiode.

Maak ik voor de reis al kennis met de reisleider en andere reizigers?

We organiseren voor al onze reizen voor het vertrek een bijeenkomst. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. Op de facebookpagina van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider.

Kan ik me ook alleen inschrijven?

Op elke Mundero reis zijn er reizigers die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit reizigers die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je reisleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Moet ik een trekkersrugzak meenemen?

Wij raden aan dat je een trekkersrugzak / backpack meeneemt van tussen de 40L - 60L inhoud. Op onze reizen wissel je dagelijks of om de paar dagen van verblijfplaats. Je wandelt met je rugzak van de verblijfplaats naar het busstation/treinstation en omgekeerd. Je wandelt nooit meer dan een half uur met het volledige gewicht van de rugzak op je rug. We raden aan om niet meer dan 12kg mee te nemen in de rugzak. Tijdens de reis is er tijd om je kleren zelf te wassen of te laten wassen in een wasserette. Zo kan je je kleren meerdere keren dragen en bespaar je heel wat gewicht. Op onze roadtrips is er een beperkte kofferruimte en stapelt een trekkersrugzak beter dan een koffer. Neem naast je trekkersrugzak ook een klein rugzakje mee voor overdag.

Moet ik het hele gewicht van mijn rugzak mee sleuren op dagtocht / meerdaagse?

Nee! Op onze dagtochten of meerdaagse wandelingen neem je alleen de spullen mee die je tijdens de tocht nodig hebt. De rest laat je gewoon achter in de veilige opslagruimte van je verblijfplaats.

Wat is er inbegrepen in de inschrijvingsprijs?

Voor elke Mundero reis betaal je na je inschrijving een 'basisprijs'. Wat er inbegrepen is in deze prijs, vind je steeds terug bij elke reis onder 'Vertrekdata en prijzen'. We zijn hier bij Mundero steeds open en duidelijk over, zodat je budgettair zeker niet voor verrassingen komt te staan.

Er zijn tijdens elke reis ook enkele zaken waarvoor je nog een reisbudget ter plaatse dient te voorzien. Een schatting hiervan vind je ook steeds terug bij elke reis.

Een reisbijstandsverzekering is standaard inbegrepen in de basisprijs van al onze reizen.

Hoeveel reisbudget moet ik nog extra voorzien?

Voor enkele zaken dien je zelf een budget te voorzien. Je vindt een beschrijving over het reisbudget onder 'Vertrekdata en prijzen'. Dit reisbudget dien je nog extra te voorzien naast de inschrijvingsprijs voor deze reis. Mundero geeft een schatting van hoeveel je ongeveer nog extra dient mee te nemen. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk verschilt.

Indien er in jouw bestemming een andere munteenheid wordt gebruikt, zal je reisleider voor vertrek nog meer informatie geven over de wisselkoers en de handigste manier om ter plaatse te betalen.

Is de reisbijstands- en annulatieverzekering inbegrepen?

Bij Mundero is de reisbijstands- en bagageverzekering standaard inbegrepen in de inschrijvingsprijs. Je hoeft dus geen extra reisbijstandsverzekering meer te voorzien.

Wens je een annulatieverzekering bij te boeken? Dan kan je dit doen tijdens je inschrijving.

We werken samen met de verzekeraar Protections (onderdeel van Touring). Lees meer en vergelijk de inhoud van deze verzekering.

Hoe verloopt de betaling van na mijn inschrijving?

We aanvaarden enkel betalingen via bankoverschrijving. Het rekeningnummer wordt meegedeeld bij bevestiging van je inschrijving. Er zijn twee opties om te betalen na je inschrijving:

1. Betaling met voorschot: Je betaalt binnen de 5 werkdagen na je inschrijving 30% van de totale reissom. Je betaalt het saldo ten laatste 2 maanden voor vertrek van je reis.

2. Betaling volledige reissom en krijg €30 korting: Je betaalt binnen de 5 werkdagen na je inschrijving de volledige reissom. Als je voor deze optie kiest, geniet je van 30 euro korting op de totaalprijs.

Wat gebeurt er na mijn inschrijving?

Ten laatste 3 weken voor het vertrek ontvang je een check-in mail. Na je check-in te vervolledigen ontvang je de vertrekbrochure per mail. Hier staat alle nuttige informatie in over onder andere de inhoud van de bagage, de bijeenkomst voor vertrek, contactgegevens van je reisleider en uiteraard de vertrektijd en de locatie waar je met je groep afspreekt. Bovendien voegen we alle reizigers van je groep toe aan een privé facebookgroep die speciaal voor de reis werd aangemaakt door je reisleider

Wat kan ik verwachten de Mundero reisleider?

Mundero zorgt voor eigen reisleiders. Zij beschikken over een zeer open visie op de wereld, een grote voorliefde voor reizen en zijn zeer optimistisch ingesteld. Ze brengen ook hun passie voor het reizen over aan de reizigers. De Mundero reisleiders zorgen er voor dat je maximaal je grenzen kan verleggen in een veilige ruimte en dat alles tot in de puntjes geregeld is: je vervoer, je slaapplaats, het eten,… Jouw reisleider is het aanspreekpunt tijdens je reis en geeft tips over wat er allemaal te beleven valt, zowel overdag als ‘s avonds. Leer onze reisleiders hier kennen.

Zit je nog met vragen?

Heb je nog een vraag over deze reis die hier niet wordt beantwoord? Stel je vraag persoonlijk aan ons:

 • via onze live chat

 • met een WhatsApp berichtje naar +32 458 21 54 90

 • met een mailtje maar groepsreizen@mundero.be

 • telefonisch op het nummer  +32 9 277 89 69

Jouw leeftijdsgenoten aan het woord

testimonial author photo

Sanne

29 jaar

Dit was mijn eerste groepsreis, het was de meest onvergetelijke ervaring ooit! Ik had wel schrik om te reizen tijdens corona omdat ik dacht dat dingen niet konden doorgaan hierdoor. Maar we hebben echt alles kunnen doen wat we wouden doen! En ik had mij geen betere reisleider als Astrid kunnen indenken, en de groep waren een voor een allemaal toppertjes. Griekenland is zeker een land waar ik nog naar terug zou gaan. En nu is het uitkijken naar de volgende reis. 🤩

testimonial author photo

Amber

26 jaar

Het was een geweldige en diverse reis. Het begon met een pittige maar zeer mooie tocht in de bergen nabij Bad Gastein waarbij iedereen tot het uiterste ging en elkaar moed insprak, hierdoor was de groep op 2 dagen tijd één grote vriendengroep geworden. Vervolgens ging het avontuur verder langs Ljubljana en het exotische Hvar. Eindigen deden we aan het mooie Lago Maggiore met zijn idyllische eilandjes. Het was een topreis met een geweldige sfeer in de groep!

testimonial author photo

Bart

27 jaar

Unieke reisbestemming. Unieke reisbeleving. Naar het zuidelijkste bewoonde plekje op aarde met een toffe groep en een zeer bekwame reisleider. Een aanrader en hopelijk kan ik deze reis nog eens doen (inclusief paaseiland dan)