Wild Greece Road Trip

Griekenland

Bergwandelen, canyoning, kliffen, raften, bungeejumpen, … het zijn niet meteen activiteiten die je associeert met Griekenland. En toch is dat net wat deze reis in petto heeft! In plaats van te luieren op de eilanden zoeken wij actie en avontuur op met een vleugje Griekste cultuur. Kan het Griekse binnenland je bekoren?

Hoogtepunten

2-daagse tocht door het Olympos Nationaal park

2-daagse tocht door het Olympos Nationaal park

Duizelingwekkende kliffen en kloosters in Meteora

Duizelingwekkende kliffen en kloosters in Meteora

Het oude Griekenland in Delphi, Olympia, Corinthe, Athene

Het oude Griekenland in Delphi, Olympia, Corinthe, Athene

Adrenaline ten top!

Adrenaline ten top!

Reisroute

Het onbekende Griekenland ontdek je in het binnenland. Weg van het massatoerisme op de eilanden gaan we hiken in het Olympos National Park, rappel je van kliffen in de bergen nabij Pilion, beklimmen we de kliffen van Meteora, raften we in Peloponnesos en spring je in het kanaal van Korinthe (als je de sprong durft wagen). Een reis naar Griekenland zou niet volwaardig zonder een bezoek aan Delphi, Olympia, de Acropolis, …

Vertrekdata & prijzen

Vertrek

17 jun. 2022

Terugkomst

29 jun. 2022

Leeftijdscategorie

22 - 30 jarigen

Beschikbaar

13 plaatsen

€ 1625

Geniet als één van de eerste 5 reizigers van deze first five korting

€ 1540
Boek nu

Vertrek

1 jul. 2022

Terugkomst

13 jul. 2022

Leeftijdscategorie

22 - 30 jarigen

Beschikbaar

13 plaatsen

€ 1765

Geniet als één van de eerste 5 reizigers van deze first five korting

€ 1675
Boek nu

Vertrek

19 jul. 2022

Terugkomst

31 jul. 2022

Leeftijdscategorie

25 - 35 jarigen

Beschikbaar

13 plaatsen

Reisleider

Stephen
€ 1765

Geniet als één van de eerste 5 reizigers van deze first five korting

€ 1675
Boek nu

Vertrek

12 aug. 2022

Terugkomst

24 aug. 2022

Leeftijdscategorie

22 - 30 jarigen

Beschikbaar

13 plaatsen

Reisleider

Jerke
€ 1765

Geniet als één van de eerste 5 reizigers van deze first five korting

€ 1675
Boek nu

Vertrek

2 sep. 2022

Terugkomst

14 sep. 2022

Leeftijdscategorie

22 - 30 jarigen

Beschikbaar

13 plaatsen

€ 1625

Geniet als één van de eerste 5 reizigers van deze first five korting

€ 1540
Boek nu

Vertrek

23 sep. 2022

Terugkomst

5 okt. 2022

Leeftijdscategorie

25 - 35 jarigen

Beschikbaar

13 plaatsen

€ 1625

Geniet als één van de eerste 5 reizigers van deze first five korting

€ 1540
Boek nu

Inbegrepen in de prijs

 • Vluchten heen en terug naar Griekenland

 • Huurwagens, parkeergeld, tankkosten, ...

 • Alle overnachtingen in hostels

 • Tours & activiteiten

 • Verzekering reisbijstand en bagage

Bekijk wat er allemaal inbegrepen is

Niet inbegrepen in de prijs

 • Extra excursies

 • Kleine eigen verplaatsingen

 • Maaltijden

 • Drankjes

 • Annulatieverzekering

Bekijk wat er allemaal niet inbegrepen is

Praktische informatie

Zijn de grenzen van landen binnen de Europese Unie open voor toerisme?

Goed nieuws! Alle landen van de EU hebben hun sinds de zomer van 2021 hun grenzen open gesteld voor toerisme van binnen de EU. Dat wil zeggen dat we al onze reizen binnen de EU kunnen laten doorgaan vanaf 5 inschrijvingen.

Heb ik een vaccinatie tegen Covid-19 nodig?

Voor al onze reizen geldt dat je op de datum van het vertrek minstens twee weken volledig gevaccineerd moet zijn tegen Covid-19.

Welke vluchten nemen we?

Vluchten vertrekken normaal vanuit België. Soms vertrekt de vlucht vanuit Amsterdam of Parijs en voorziet Mundero het transport per trein naar de luchthaven.

Mundero zoekt steeds naar de beste verbinding voor de hele groep. De plaatsen op vluchten zijn vaak beperkt tijdens drukke periodes. Vandaar kan Mundero niet garanderen dat de hele groep samen naar de bestemming vliegt. Indien het voorkomt dat de reis vertrekt in verschillende groepen, dan zal er steeds een medewerker van Mundero aanwezig zijn in de luchthaven bij het vertrek.

Vluchtprijzen gaan snel de hoogte in, naarmate de vertrekdatum dichterbij komt. Om plaatsen op deze reis te kunnen blijven garanderen, zijn we soms genoodzaakt om hiervoor een extra kost in rekening te brengen. Deze extra kost is uiteraard niet van toepassing indien je al bent ingeschreven!

Waar overnachten we in Griekenland?

We verblijven tijdens deze reis in de leukste hostels, hotels en berghutten en letten hierbij steeds op een goede ligging voor alle activiteiten. Er zijn steeds een comfortabel bed, bedlinnen en op enkele plaatsen ook handdoeken voorzien. In de hostels geniet je van de losse sfeer en leer je internationaal gezelschap kennen. Er is af en toe een bar en/of restaurant aanwezig waar we verblijven. Voor enkele overnachtingen bestaat de kans dat er dubbele bedden gedeeld worden door twee personen.

Hoe verloopt het transport in Griekenland?

De lange afstand naar Griekenland overbruggen we met een vlucht (eventueel met tussenlanding) vanuit België. In Griekenland huren we voor het grootste deel van de reis wagens. Je hoeft je geen zorgen te maken om brandstof, verzekeringen of tolwegen. Deze kosten worden volledig door Mundero gedragen. We doorkruisen een groot deel van Griekenland. Er zijn ook enkele dagen dat we de wagen niet nodig hebben. Op de baan hebben we alle vrijheid. Maak zelf een Road Trip playlist. We pauzeren waar we zelf willen en hebben dus alle vrijheid om te stoppen bij de leukste winkels, barretjes en restaurants. Ben je een ervaren bestuurder? Dan mag je zeker zelf eens rijden. Geregeld afwisselen van bestuurder is de ideale manier om alert te blijven.

Belangrijke informatie over het gebruik van wagens tijdens onze roadtrips vind je hier terug.

Wat is het klimaat in Griekenland?

Griekenland heeft een Mediterraans tot bijna tropisch warm klimaat. Buiten de zomer zijn de temperaturen echter gematigd en heel aangenaam. Overdag geniet je normaal gezien van een heerlijk zonnetje bij een temperatuur tussen de 20 en 30 graden. Af en toe zal je misschien ‘s avonds een trui nodig hebben of overdag een regenjas. Tijdens de beklimming van Mt. Olympos kan het op 2000-2900m hoogte afkoelen tot beneden het vriespunt. Zorg voor warme kledij tijdens de bergwandeling.

Heb ik een goede conditie nodig voor deze reis?

Voor deze reis heb je een goede lichamelijke conditie nodig is. Er staan minstens één meerdaagse wandeling of verschillende dagtochten op het programma. Deze zijn veelal in bergachtig terrein en er wordt dus verwacht dat je deze zonder veel problemen kan meedoen.

Wat mag ik zeker niet vergeten meenemen?

 • Geldige bankkaart met voldoende uitgavelimiet

 • EHBO-kit

 • Trekkersrugzak

 • Rijbewijs

Wanneer worden de inschrijvingen van een reis afgesloten?

We sluiten de inschrijvingen van een reis doorgaans tussen de 25 - 30 dagen voor het vertrek af. Sommige reizen sluiten we iets later af omdat we de reis zoveel mogelijk kansen willen geven om door te gaan. Dat komt omdat door de onzekerheid van de coronacrisis er meer last-minute inschrijvingen binnenkomen. De uiterste afsluitdatum van een reis is 20 dagen voor het vertrek.

Wie gaat er mee op reis?

Onze groepen bestaan uit één Nederlandstalige reisleider en een mix van reizigers die zich alleen of samen met vrienden inschrijven. Alleen op reis gaan is ideaal als je snel nieuwe mensen wil leren kennen. Het minimum aantal om de reis te kunnen laten doorgaan is 5 reizigers. Het maximum aantal reizigers van deze reis vind je bovenaan deze pagina terug. Bij elke specifieke reisperiode vind je bovendien de leeftijdscategorie van de reis terug: 18 - 25 jarigen, 22 - 30 jarigen of 25 - 35 jarigen. Er gaan reizigers mee zowel uit Vlaanderen als uit Nederland. De groepssamenstelling (geslacht en leeftijd) kan je vanaf de eerste inschrijving al terugvinden bij elke reisperiode.

Maak ik voor de reis al kennis met de reisleider en andere reizigers?

We organiseren voor al onze reizen voor het vertrek een bijeenkomst. Zo maak je kennis met de reisgenoten en met je reisleider. De reisleider stelt de reis en de verschillende bestemmingen voor. Je kan hier terecht met al de vragen waar je nog mee zit. We maken er een toffe avond van en dromen al weg over de reis. Op de facebookpagina van de reis wordt de datum en plaats van de bijeenkomst bekend gemaakt door de reisleider.

Kan ik me ook alleen inschrijven?

Op elke Mundero reis zijn er reizigers die zich alleen inschrijven. Op veel reizen bestaat de meerderheid van de groep uit reizigers die zich alleen inschrijven. Je leert elkaar op reis heel snel kennen en de sfeer komt ook meteen op gang doordat je samen een fantastisch avontuur beleeft. Een maand voor het vertrek van de reis, maakt je reisleider een facebook groep aan. Daar leer je elkaar op voorhand al kennen.

Moet ik een trekkersrugzak meenemen?

Wij raden aan dat je een trekkersrugzak / backpack meeneemt van tussen de 40L - 60L inhoud. Op onze reizen wissel je dagelijks of om de paar dagen van verblijfplaats. Je wandelt met je rugzak van de verblijfplaats naar het busstation/treinstation en omgekeerd. Je wandelt nooit meer dan een half uur met het volledige gewicht van de rugzak op je rug. We raden aan om niet meer dan 12kg mee te nemen in de rugzak. Tijdens de reis is er tijd om je kleren zelf te wassen of te laten wassen in een wasserette. Zo kan je je kleren meerdere keren dragen en bespaar je heel wat gewicht. Op onze roadtrips is er een beperkte kofferruimte en stapelt een trekkersrugzak beter dan een koffer. Neem naast je trekkersrugzak ook een klein rugzakje mee voor overdag.

Moet ik het hele gewicht van mijn rugzak mee sleuren op dagtocht / meerdaagse?

Nee! Op onze dagtochten of meerdaagse wandelingen neem je alleen de spullen mee die je tijdens de tocht nodig hebt. De rest laat je gewoon achter in de veilige opslagruimte van je verblijfplaats.

Wat is er inbegrepen in de inschrijvingsprijs?

Voor elke Mundero reis betaal je na je inschrijving een 'basisprijs'. Wat er inbegrepen is in deze prijs, vind je steeds terug bij elke reis onder 'Vertrekdata en prijzen'. We zijn hier bij Mundero steeds open en duidelijk over, zodat je budgettair zeker niet voor verrassingen komt te staan.

Er zijn tijdens elke reis ook enkele zaken waarvoor je nog een reisbudget ter plaatse dient te voorzien. Een schatting hiervan vind je ook steeds terug bij elke reis.

Een reisbijstandsverzekering is standaard inbegrepen in de basisprijs van al onze reizen.

Hoeveel reisbudget moet ik nog extra voorzien?

Voor enkele zaken dien je zelf een budget te voorzien. Je vindt een beschrijving over het reisbudget onder 'Vertrekdata en prijzen'. Dit reisbudget dien je nog extra te voorzien naast de inschrijvingsprijs voor deze reis. Mundero geeft een schatting van hoeveel je ongeveer nog extra dient mee te nemen. Uit ervaring weten we wel dat dit budget van persoon tot persoon sterk verschilt.

Indien er in jouw bestemming een andere munteenheid wordt gebruikt, zal je reisleider voor vertrek nog meer informatie geven over de wisselkoers en de handigste manier om ter plaatse te betalen.

Is de reisbijstands- en annulatieverzekering inbegrepen?

Bij Mundero is de reisbijstands- en bagageverzekering standaard inbegrepen in de inschrijvingsprijs. Je hoeft dus geen extra reisbijstandsverzekering meer te voorzien.

Wens je een annulatieverzekering bij te boeken? Dan kan je dit doen tijdens je inschrijving. Dit dient te gebeuren tijdens je inschrijving en kan achteraf niet meer bijgeboekt worden.

We werken samen met de verzekeraar Protections (onderdeel van Touring). Lees meer en vergelijk de inhoud van deze verzekering.

Hoe verloopt de betaling van na mijn inschrijving?

We aanvaarden enkel betalingen via bankoverschrijving. Het rekeningnummer wordt meegedeeld bij bevestiging van je inschrijving. Er zijn twee opties om te betalen na je inschrijving:

1. Betaling met voorschot: Je betaalt binnen de 5 werkdagen na je inschrijving 30% van de totale reissom. Je betaalt het saldo ten laatste 2 maanden voor vertrek van je reis.

2. Betaling volledige reissom en krijg €30 korting: Je betaalt binnen de 5 werkdagen na je inschrijving de volledige reissom. Als je voor deze optie kiest, geniet je van 30 euro korting op de totaalprijs.

Wat gebeurt er na mijn inschrijving?

Ten laatste 3 weken voor het vertrek ontvang je een check-in mail. Na je check-in te vervolledigen ontvang je de vertrekbrochure per mail. Hier staat alle nuttige informatie in over onder andere de inhoud van de bagage, de bijeenkomst voor vertrek, contactgegevens van je reisleider en uiteraard de vertrektijd en de locatie waar je met je groep afspreekt. Bovendien voegen we alle reizigers van je groep toe aan een privé facebookgroep die speciaal voor de reis werd aangemaakt door je reisleider

Wat kan ik verwachten de Mundero reisleider?

Mundero zorgt voor eigen reisleiders. Zij beschikken over een zeer open visie op de wereld, een grote voorliefde voor reizen en zijn zeer optimistisch ingesteld. Ze brengen ook hun passie voor het reizen over aan de reizigers. De Mundero reisleiders zorgen er voor dat je maximaal je grenzen kan verleggen in een veilige ruimte en dat alles tot in de puntjes geregeld is: je vervoer, je slaapplaats, het eten,… Jouw reisleider is het aanspreekpunt tijdens je reis en geeft tips over wat er allemaal te beleven valt, zowel overdag als ‘s avonds. Leer onze reisleiders hier kennen.

Zit je nog met vragen?

Heb je nog een vraag over deze reis die hier niet wordt beantwoord? Stel je vraag persoonlijk aan ons:

 • via onze live chat

 • met een WhatsApp berichtje naar +32 458 21 54 90

 • met een mailtje maar groepsreizen@mundero.be

 • telefonisch op het nummer  +32 9 277 89 69

Jouw leeftijdsgenoten aan het woord

testimonial author photo

Joran

25 jaar

Wild Greece was voor mij de ideale combinatie tussen avontuur en een snuifje Griekse historische cultuur. Met de bungeejump heb ik echt mijn persoonlijke grenzen verlegd! Met het raften en canyoning was er ook voldoende afkoeling in het warme Griekenland. Het was een fantastische reis met een fantastische groep!

testimonial author photo

Anneleen

35 jaar

Wild Greece was de perfecte titel voor deze reis. Weggeblazen worden van de top van Mount Olympus, overdonderd worden door de natuurpracht in Meteora of letterlijk jezelf in het diepe gooien in het kanaal van Korinthe. Het was onvergetelijk!

testimonial author photo

Jeroen

28 jaar

Mijn eerste groepsreis was meteen een schot in de roos! Samen met de medereizigers ondertussen beste vrienden - heb ik de mooiste plekjes in Griekenland leren kennen op een avontuurlijke manier. De fijne mix van wilde watervallen, zonnige stranden, hoge bergen en culturele uitstapjes maakte dit voor mij een ideale vakantie. Natuurlijk ook de fetakaas niet vergeten, aanwezig bij elke maaltijd!

testimonial author photo

Isabelle

22 jaar

De reis Wild Greece voldeed gewoonweg aan alle verwachtingen. Al vanaf dag 1 vormde onze groep een hechte vriendengroep en konden we samen alle uitdagingen aan. Van bergen beklimmen, van rotsen springen, zwemmen in rivieren, stadjes bezoeken en een bunjeejump. De reis had het allemaal! Ik zou zeker nooit twijfelen over deze reis! Stuur me maar met een enkeltje terug ;)