Corona

Update 10 februari 2022

Deze reisdata vind je nu online...

Je vindt alle reisdata nu online terug voor het hele jaar 2022. We bieden enkel periodes aan voor reizen die momenteel mogelijk zijn.

Vind je voor jouw favoriete Mundero Trip nog geen vertrekdata terug?

Dat wil zeggen dat we het momenteel nog niet mogelijk achten een volwaardige trip te organiseren naar deze bestemming, vanwege inreisvoorwaarden, gesloten bezienswaardigheden, te strenge avondklok, ... Van zodra de voorwaarden het toelaten, zullen wij ook voor deze trips reizen organiseren! Mundero volgt de situatie van dag tot dag en doet al het mogelijk om reizen naar alle bestemmingen te organiseren.

Via facebook en instagram blijf je op de hoogte van alle updates.

Mundero en vaccinaties

Voor al onze reizen geldt dat je op de datum van het vertrek van je reis minstens twee weken volledig gevaccineerd moet zijn. Afhankelijk van wanneer je laatste vaccin was, zal je ook een boosterprik moeten gekregen hebben om 'volledig gevaccineerd' te zijn. Dit omwille van verschillende redenen:

 • Zekerheid voor jezelf om te kunnen vertrekken

 • De lokale bevolking van het land waar je naartoe reist

 • Je Mundero reisgroep

 • De verreiste om restaurants, musea, ... te betreden

 • Voldoen aan inreisvoorwaarden van de meeste landen

 • ...

Uitzonderingen per bestemming kunnen nog steeds gelden. Zo is voor onze Discover Costa Rica & Panama reis sowieso een derde dosis verreist.

Bij twijfel kan je ons steeds contacteren of kan je de meest recente regels per land bekijken op de website van Buitenlandse Zaken:

Reizen binnen Europa

Voor reizen binnen Europa geldt het Europese Digitaal Coronacertificaat. Het Europees Digitaal Coronacertificaat maakt het mogelijk dat mensen tijdens de coronapandemie weer vrij door de EU kunnen reizen.

Met het certificaat kan je bewijzen dat:

 1. je tegen COVID-19 bent ingeënt, of

 2. je negatief op corona is getest, of

 3. je van COVID-19 bent hersteld.

Alles wijst erop dat binnenkort de boosterprik verplicht zal worden voor de meeste landen.

Let op: elk land van bestemming bepaalt zelf of zij al dan niet dit coronacertificaat vragen. Dit is afhankelijk van de kleurencode van het land waar je verblijft voor je reis. Mundero stuurt je tijdig alle info door die nodig is om te kunnen reizen naar je bestemming.

Reizen buiten Europa

Reizen buiten Europa gaan alleen door indien:

 • Er geen (in)reisverbod wordt opgelegd door België of het land van bestemming.

 • Het overgrote deel van het reisprogramma kan worden uitgevoerd

 • Er geen quarantaine verplichting geldt na aankomst op de bestemming.

Let op: het is wel mogelijk dat een coronatest gevraagd wordt. Deze test vindt meestal op voorhand plaats, maar soms ook ter plaatse net na aankomst op het land van bestemming. Uiteraard brengen we je tijdig op de hoogte en helpen we je bij het verkrijgen van een coronatest.

Wat gebeurt er als een reis niet kan doorgaan?

Als je geboekte reis niet kan doorgaan door een lockdown, (in)reisverbod of tekort aan inschrijvingen, dan bekijken we alle opties om de reis te verplaatsen naar een andere datum en/of een andere bestemming. Lukt het niet meteen om je reis te verplaatsen? Een terugbetaling van je reis is ook mogelijk in dit geval.

Is mijn geld veilig bij Mundero?

Mundero BV is verzekerd tegen financieel onvermogen (faillissement) met een wettelijk verplichte verzekering. De verzekeraar verzekert in dit geval de terugbetaling van het gestorte bedrag van je geboekte reis.

Bedankt voor het vertrouwen en de flexibele ingesteldheid. Volgend jaar zetten we extra in op nieuwe periodes en nieuwe bestemmingen met extra veel goesting om op reis te gaan.

Trip TAN Banner Groot

Trip GUB Banner Groot (3)

Trip JAP Banner Groot (2)

TRIP NZL Groot2