Van Peru of van Chili? Wie je ook gelooft, voor ons is het belangrijkste gewoon: ‘t is lekker! Laten we eraan beginnen...
Seppe
/
31 Oct 2024
Zoals bij vele zaken ligt het eraan wie je het vraagt: zowel Chili als Peru claimen Pisco als hun nationale drank. Vraag je het aan een Chileen, dan zal hij je met trots uitleggen hoe ze in Chili bijna 3 keer meer Pisco destilleren dan in Peru en hoe er een dorp en zelfs een hele vallei naar hun drank genoemd is. Vraag je het aan de Peruviaan, dan zal hij zeggen dat het woord Pisco van de Quechua taal komt en dat zij een rivier hebben met dezelfde naam. En ja, vraag je het aan een Amerikaan dan zal die zeggen dat Victor Morris, een Amerikaanse expat bartender in Lima, de eerste was om de cocktail Pisco Sour te patenteren.
Wie je ook gelooft, voor ons is het belangrijkste gewoon: ‘t is lekker! Laten we eraan beginnen...
Hieronder vind je een handig lijstje met de benodigdheden en met een link naar waar je ze kan kopen.
Angostura bitter (Wat is dat voor een beest? Zoek maar op…)
Suikersiroop*
2 à 3 limoenen (dat zijn die kleine groene citroenen ;))
3 à 4 ijsblokjes
1 ei (“Wat, een ei??” - “Jazeker, een ei!”)
*Heb je geen suikersiroop? Geen probleem, je kan dit gemakkelijk zelf maken! Giet 1 eenheid suiker en 2 eenheden water in een pan en breng dit aan de kook tot je een siroop krijgt. Laat het even afkoelen en het is klaar voor gebruik!
Een shaker
Een jigger * (zoiets om de juiste maat de meten, als je dat al wil...)
*Heb je geen jigger? Geen probleem, je kan hier een shotglaasje voor gebruiken :)
Het is eigenlijk helemaal niet moeilijk. In 5 stappen maak je de perfecte Pisco Sour!
Stap 1 : Pers de limoenen en scheidt het eiwit en eigeel.
Stap 2 : Pak je shaker en giet volgende ingrediënten erin :
3 eenheden Pisco (75ml)
1 eenheid suikersiroop (25ml)
1 eenheid limoensap (25ml)
3 à 4 ijsblokjes
1 tlp eiwit
Stap 3 : Show your moves and shake it! Doe dit voor een goeie minuut (voor een optimaal resultaat doe je dit best met achtergrondmuziek, bijvoorbeeld dit liedje. Giet de inhoud zonder ijsblokjes in een glas.
Stap 4 : Voeg 2 à 3 druppels van de Angostura bitter toe.
Stap 5 : Geniet van je heerlijk zelfgemaakte Pisco Sour!
Stap 6 : Repeat! Je dacht toch niet dat je ging kunnen stoppen na 1 Pisco. ;-)
Heb je toch geen zin om zelf een Pisco Sour te maken, maar wil je er wel graag eentje drinken? Hier vind je alvast een paar van onze favoriete plaatsen om een Pisco Sour te drinken!
Dit reiscafé vlakbij de Korenmarkt in Gent maakt heerlijke Pisco Sour’s en mag je zeker niet missen als je in Gent bent!
Wil je toch the real stuff proberen? Boek dan een Peru Bolivia Chile trip en beslis zelf welk land de beste Pisco Sour’s maakt!
Restaurant Sanzaru serveert heerlijke Japans Peruaanse fusion en als aperitief kan je een overheerlijke Pisco Sour bestellen! ‘T Is niet voor de goedkoop, dus zorg dat je date zeker de moeite waard is ;)
Copyright 2024 © Mundero BV