Tien originele activiteiten voor adrenaline junkies

Ben je ook een adrenaline junkie en probeer je elke vakantie je grenzen te verleggen? Dan horen de volgende 10 activiteiten zeker thuis op je bucketlist!

Seppe S.

/

13 Aug 2024

1. Level 5 Rafting in Oeganda

Laat al je angsten thuis, want in Oeganda wacht een avontuur op jou: Level 5 Rafting op de machtige Nijl! Dit is niet zomaar een rafttocht, dit is voor de échte adrenaline junkies. De Nijl biedt enkele van de meest uitdagende stroomversnellingen ter wereld, en dat op de plek waar deze beroemde rivier begint.

Terwijl je door de bruisende wateren manoeuvreert, krijg je te maken met gigantische golven en duizelingwekkende wervelingen. Maar als je van actie houdt, is dit precies wat je zoekt. Het gevoel van overwinning als je de stroomversnellingen hebt getrotseerd, is onvergetelijk. Dit is het avontuur van je leven in het hart van Afrika!

11

12

2. Death Road in Bolivia

De Death Road, ofwel El Camino de la Muerte, heeft zijn angstaanjagende reputatie meer dan verdiend. Deze weg werd ooit beschouwd als de gevaarlijkste ter wereld, met honderden slachtoffers per jaar. Maar sinds het voor verkeer is gesloten, hebben avonturiers de kans gekregen om deze route op een unieke manier te verkennen—op een mountainbike.

Je begint op 4500 meter hoogte en daalt af tot 1100 meter, waarbij je omringd wordt door adembenemende landschappen. Onderweg zie je de omgeving veranderen van besneeuwde bergpieken naar een groene jungle. De smalle weg slingert langs steile afgronden zonder vangrails, wat dit avontuur perfect maakt voor degenen die op zoek zijn naar een echte adrenalinekick. Het is een ervaring om nooit te vergeten!

13

14

3. Tubing in Laos

Voor de ultieme combinatie van ontspanning en plezier moet je naar Vang Vieng in Laos. Hier kun je de Nam Song rivier afdrijven op een grote tractorband, terwijl je geniet van de prachtige omgeving en misschien een drankje in je hand.

Vroeger stond de tubing in Vang Vieng bekend bij backpackers in Zuidoost-Azië om de wilde, maar niet zo'n veilige feestjes. In 2012 trad de overheid op en stelden zij regels op. Je kan er nu nog altijd naar toffe feestjes gaan of liggen tuben op de rivier, maar nu ga je het ook kunnen navertellen.

Nu is het een veiligere, maar nog steeds ongelooflijk leuke activiteit. Dobber rustig de rivier af, geniet van de zon, en stop af en toe bij de bars langs de rivier voor een verfrissend drankje. Dit is dé manier om te ontspannen na al die adrenaline-pompende avonturen.

15

16

4. Duik met haaien in Belize

Hou je van de onderwaterwereld? Dan moet je naar Belize! Dit kleine land herbergt het op één na grootste barrièrerif ter wereld en biedt enkele van de meest coole duikervaringen.

Belize zit vol met unieke duikspots. Zo kun je in Shark Alley duiken met honderden haaien rondom je. Juist buiten Placencia kan je dan weer in het juiste seizoen walvishaaien spotten. Je kan duiken in de Blue Hole, de grootste sinkhole ter wereld, of het rif verkennen op zoek naar zeeschildpadden en dolfijnen! Je hoort het al, als scuba diver kan je niet mis zitten in Belize!

17

18

5. De langste zipline van de wereld in Costa Rica

Als thrill seeker is ziplinen je waarschijnlijk niet onbekend! Maar heb je al eens door de toppen van een cloud forest geziplined? Nog niet? Boek dan maar zo snel als mogelijk je reis naar Costa Rica! In Monteverde bevindt zich een heus avonturenpark vol ziplines.

Ziplining door de boomtoppen van het Monteverde Cloud Forest in Costa Rica is een ervaring die je niet snel zult vergeten. Dit avonturenpark biedt enkele van de langste ziplines ter wereld, waaronder een van meer dan 1500 meter lang! Terwijl je door de lucht suist, heb je een spectaculair uitzicht over de jungle. Voor de echte waaghalzen zijn er ook Tarzan swings en bungeejumps in het park te vinden. Dit is ziplining zoals je het nog nooit eerder hebt meegemaakt.

19

20

6. Helikoptervlucht in Nieuw-Zeeland

Ervaar Nieuw-Zeeland vanuit de lucht met een onvergetelijke helikoptervlucht. Vlieg over gletsjers, bergen en fjorden en zie enkele van de meest adembenemende landschappen ter wereld van bovenaf. Of je nu zweeft over de indrukwekkende Southern Alps of landt op een afgelegen gletsjer, dit avontuur biedt een uniek perspectief op de natuurlijke schoonheid van Nieuw-Zeeland. Deze helikoptervlucht is niet alleen een adrenaline-ervaring, maar ook een kans om de ruige wildernis van dit prachtige land te verkennen.

21

22

7. De hoogste Bungeejump ter wereld in Zuid-Afrika

De meeste reizigers in Zuid-Afrika krijgen hun adrenaline rush door oog in oog te staan met de Big Five, maar er is nog een andere mogelijkheid waarbij je nog een veel hevigere adrenaline rush zal krijgen! Het is een van de drie hoogste sprongen ter wereld: een bungeejump vanaf de Bloukransbrug.

Deze brug hangt 216 meter boven de Bloukransrivier. Hoewel dit duizelingwekkende uitzicht al genoeg is voor de meeste mensen, blijven wij, adrenaline junkies, niet op de brug staan. Wij springen er af!

23

24

8. Downhill mountainbiken in Réunion

Op het eiland Réunion in de Indische Oceaan vind je een mountainbikeparadijs dat je niet mag missen. De ruige vulkanische landschappen, weelderige regenwouden en spectaculaire uitzichten zorgen ervoor dat elke rit een unieke ervaring is. De combinatie van adembenemende natuur en uitdagende routes maakt dit tot een onmisbaar avontuur voor elke adrenaline junkie.

Je kunt kiezen tussen twee niveau's. Niveau 1 neemt je mee langs boswegen, met leuke afdalingen waarbij het aanbevolen is om zeker de stenen te ontwijken.

Bij niveau 2 komt er direct heel wat meer bescherming bij kijken. Na het geprobeerd te hebben, is het duidelijk dat dit niveau enkel geschikt is voor ervaren mountainbikers. Het manoeuvreren langs de extreem dunne padjes zorgt voor behoorlijk wat angstzweet.

27

28

9. Sta oog in oog met een gorilla in Oeganda

Een van de meest indrukwekkende wildlife-ervaringen ter wereld is ongetwijfeld het ontmoeten van de berggorilla's in de dichte bossen van Oeganda. Dit avontuur brengt je diep in het Bwindi Impenetrable Forest, waar je deze prachtige dieren in hun natuurlijke omgeving kunt zien.

De trektocht is geen gemakkelijke opgave, maar de beloning is fantastisch. Oog in oog staan met een gorilla familie is een ervaring die je nooit zult vergeten en die je respect voor deze ongelooflijke dieren alleen maar zal vergroten.

26

25

10. Skydiven in Australië

Er zijn weinig ervaringen die kunnen tippen aan skydiven! Hoewel je dit in heel veel landen kunt doen, biedt Australië een aantal van de beste plekken om dit avontuur aan te gaan.

Stel je voor: je staat op het punt uit een vliegtuig te springen op 3000 meter hoogte. De adrenaline giert door je lichaam als je vrijvalt richting de aarde, met de wind suizend in je oren. En dan, plotseling, open je je parachute en word je beloond met een adembenemend uitzicht over de Australische kustlijn of het binnenland. Dit is een ervaring die je voor altijd bij zal blijven.

Trips in de kijker