Is een groepsreis in Jordanië veilig? Ontdek het hier!

Ben je aan het dromen van een rondreis door het fascinerende Jordanië, maar maak je je zorgen over de veiligheid? Geen zorgen! In deze blog nemen we je mee door de huidige situatie in Jordanië, zodat je met een gerust hart je trekrugzak kunt inpakken. Jordanië is een prachtig land dat bekend staat om zijn wonderen, zoals Petra en de Dode Zee, en het is zeker veilig genoeg om er een groepsreis te maken. We vertellen je alles wat je moet weten!

Louise Dillen

/

05 Sep 2024

Is Jordanië veilig voor een groepsreis?

Laten we meteen met de deur in huis vallen: ja, Jordanië is veilig voor een groepsreis! Ondanks dat Jordanië grenst aan landen zoals Syrië en Irak, waar de situatie soms onrustig kan zijn, heeft het land zelf weinig tot geen last van deze onrust. Jordanië is een populaire bestemming voor reizigers en onze eerdere groepsreizen zijn altijd zonder problemen verlopen. Onze lokale partners, die we dagelijks spreken, geven aan dat het rustig en veilig is. Ze merken niets van conflicten in de regio, en al onze geplande activiteiten en reizen zijn tot nu toe gewoon doorgegaan. Dus, geen stress: je bent in goede handen!

Wat is het huidige reisadvies voor Jordanië?

Volgens de laatste updates van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kun je veilig naar Jordanië reizen. De grote trekpleisters zoals Petra, Wadi Rum en Amman zijn veilig te bezoeken. Natuurlijk is het verstandig om niet naar de grensgebieden met Syrië en Irak te gaan, tenzij het echt noodzakelijk is. Het goede nieuws? De onrust in buurlanden zoals Israël en Palestina heeft geen invloed op de reis naar Jordanië, waardoor het land een ideale bestemming blijft voor je volgende avontuur.

Groepsreis naar Jordanië veilig

Algemene veiligheid in Jordanië

Jordanië staat bekend om zijn gastvrijheid en vriendelijke bevolking. Het is een veilig land, maar zoals overal geldt: het is belangrijk om een paar zaken in gedachten te houden tijdens je reis.

Cultuur in Jordanië

In Jordanië is de meerderheid van de bevolking islamitisch, wat betekent dat er andere normen en waarden gelden dan we in Nederland gewend zijn. De mensen begrijpen dat je een toerist bent, maar het wordt gewaardeerd als je rekening houdt met de lokale cultuur. Dit kan zo simpel zijn als respect tonen voor de lokale gewoontes en tradities.

Geloof en religie in Jordanië

Het geloof speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van de Jordaniërs. Lichamelijk contact tussen man en vrouw in het openbaar is niet altijd geaccepteerd, en het is belangrijk om je bewust te zijn van deze gebruiken, vooral als je religieuze plaatsen bezoekt of tijdens de Ramadan.

Kledij in Jordanië

Bij het bezoeken van moskeeën of andere heilige plaatsen is het respectvol om gepaste kleding te dragen. Dit betekent bedekte schouders en knieën, en voor vrouwen is het vaak handig om een sjaal mee te nemen om het hoofd te bedekken. Geen zorgen, niemand verwacht dat je je volledig aanpast, maar een beetje rekening houden met de lokale cultuur wordt zeer gewaardeerd.

Wetten en gebruiken

Jordanië heeft strikte wetten wat betreft alcohol en drugs. Het gebruik en bezit van drugs is verboden, en ook het drinken van alcohol in het openbaar kan problemen opleveren. Houd hier rekening mee, en zorg ervoor dat je altijd op de hoogte bent van de lokale wetgeving om ongemakkelijke situaties te vermijden.

Criminaliteit in Jordanië

Hoewel Jordanië over het algemeen een veilig land is, komt zakkenrollerij wel voor, vooral op drukke plekken. Bezoek geen afgelegen straten of wijken in je eentje en neem de nodige voorzorgsmaatregelen om je persoonlijke bezittingen veilig te houden.

Reisverzekering

Het mooie van een reis met Mundero? We hebben je gedekt! Onze groepsreizen zijn inclusief een uitgebreide reisverzekering. Deze verzekering dekt onder andere medische kosten en repatriëring, mocht dat nodig zijn. Zo kun je zonder zorgen op avontuur!

landingspaginas twee naast elkaar(525 x 350 px) (13)

landingspaginas twee naast elkaar(525 x 350 px) (12)

Laatste update in Jordanië

We houden het reisadvies en de veiligheidssituatie in Jordanië nauwlettend in de gaten, samen met onze lokale partners. Met de Mundero reisroute blijven we uit de buurt van de zones met oranje reisadvies. Hier is de laatste stand van zaken:

Het conflict tussen Israël en Palestina

Sinds oktober 2023 is er sprake van onrust in Israël, maar dit heeft geen invloed op de veiligheid in Jordanië. Onze lokale partners bevestigen dat het rustig is in het land, en dat toeristen veilig kunnen reizen. Alle geplande activiteiten en reizen in Jordanië gaan dan ook gewoon door.

De grens met Irak en Syrië

De gebieden aan de grens met Syrië en Irak worden nog steeds als minder veilig beschouwd. We raden aan om deze gebieden te vermijden, tenzij het strikt noodzakelijk is. Maar geen zorgen: de meeste toeristische hotspots liggen ver van deze grensstreken, dus je zult hier niets van merken.

Een kaart met reisadvies voor Jordanië

We raden je aan om altijd even de kaart met het meest recente reisadvies te checken voordat je op reis gaat. Zo blijf je goed op de hoogte van de situatie en kun je zorgeloos genieten van je avontuur in Jordanië.

Kortom, maak je geen zorgen! Jordanië is een veilige en prachtige bestemming voor een groepsreis. Mundero zorgt ervoor dat je goed verzekerd bent en dat je reis vlekkeloos verloopt. Dus waar wacht je nog op? Ga op reis naar Jordanië en beleef een onvergetelijke reis!

Reisadvies Jordanië 16-02-2022

Trips in de kijker