Groepsreis Jordanië: Wat kan ik van de reis verwachten?

Ben je van plan om met op een groepsreis naar Jordanië te gaan? Bereid je voor op een avontuurlijke reis vol prachtige landschappen, historische wonderen en unieke ervaringen. In dit reisartikel ontdek gaat een groepsreis naar Jordanië juist naartoe gaat. Jordanië heeft zoveel hoogtepunten, waardoor je je elke dag blijft verwonderen. Zo heb jij een idee van wat je kunt verwachten op jouw groepsreis naar Jordanië.

Louise Dillen

/

04 Sep 2024

Dode Zee: Drijven op zout water

Een van de meest unieke ervaringen in Jordanië is de Dode Zee. Deze zoutzee, die eigenlijk een meer is, ligt op het laagste punt ter wereld. Het meer staat bekend om het extreem zoute water. Dit zorgt ervoor dat je zonder enige moeite blijft drijven.

Drijven zonder zorgen omringd door de woestijn is iets wat je ooit moet gedaan hebben!

Daarnaast heeft het water van de Dode Zee ook helende eigenschappen. De miniralen en het hoge zoutgehalte zouden goed zijn voor de huid en gewrichten. Vergeet niet om je lichaam in te smeren met Dode Zee modder voor een natuurlijke spa-ervaring!

landingspaginas twee naast elkaar(525 x 350 px) (10)

landingspaginas twee naast elkaar(525 x 350 px) (11)

Wadi Al Mujib Canyon of Ma'in Hot Springs: avontuur en ontspanning

Afhankelijk van het seizoen, kun je tijdens je groepsreis een canyon of warmwaterbaden bezoeken.

Wadi Al Mujib Canyon is een paradijs voor avonturiers. Deze prachtige kloof is de perfecte setting voor een spannende canyoning. Je loopt door het water, klautert over rotsen en geniet van het landschap om je heen. Een onvergetelijke ervaring voor de avontuurlijke reiziger!

Als je liever ontspant, dan zijn de Ma'in Hot Springs de ideale bestemming. Deze warmwaterbronnen, liggen in een mooie vallei. Het water is afkomstig is uit ondergrondse geothermische bronnen en is rijk aan mineralen.

De bronnen hebben een aangename temperatuur. Hier kun je even helemaal tot rust komen en genieten van de prachtige omgeving.

33

39

Petra: De verloren stad van de Nabateeërs

Geen enkele reis naar Jordanië is compleet zonder een bezoek aan Petra. Het is niet zonder reden een van de zeven wereldwonderen en UNESCO Werelderfgoed. Deze oude stad is gemaakt van roze zandsteen.

Ooit was Petra de hoofdstad van het Nabateeërsrijk. Nu is het een van de meest bezochte plaatsen ter wereld. Juist daarom ga je op de Jordanië groepsreis vroeg in de ochtend, voordat alle toeristen komen.

De ingang van Petra noemt de Siq. Dit is een smalle kloof die je leidt naar de beroemde Schatkamer (Al-Khazneh). Dit indrukwekkende gebouw heeft een mooie façade. Toch is het slechts het begin van de ontdekkingen die je in Petra zult doen...

Verderop vind je talloze tombes, tempels, een theater en andere archeologische hoogstandjes. Een wandeling naar het Klooster (Ad-Deir) is een must voor de avontuurlijke reiziger. Bij deze klim van ongeveer 800 treden word je beloond met een spectaculair uitzicht over de bergen. In het midden vind je het monument zelf, dat even indrukwekkend is als de Schatkamer.

35

36

Wadi Rum: de eindeloze woestijn

Wadi Rum, ook wel bekend als de Vallei van de Maan, is een adembenemende woestijn. De woestijn is beroemd is om zijn uitgestrekte zandvlaktes, indrukwekkende rotsformaties en heldere sterrenhemel. Deze tussenstop is dus een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Je bezoek aan Wadi Rum doe je het best via een jeeptour. Deze neemt je mee door het ruige terrein en langs enkele van de meest iconische plekken.

Wat staat je allemaal te wachten? Bezoek de Zeven Pilaren van Wijsheid. Geniet van de zonsondergang over de rode zandduinen. Ontdek oude rotstekeningen.

Voor een echt unieke ervaring kun je ervoor kiezen om te overnachten in een woestijnkamp. Hier kun je de gastvrijheid van de lokale bevolking ervaren en kunt genieten van een traditionele maaltijd. De nacht zelf? Die kun je doorbrengen onder een prachtige sterrenhemel!

37

38

Aqaba: Duiken en snorkelen in de Rode Zee

Aqaba, de enige kuststad van Jordanië, biedt een verfrissende afwisseling na de woestijn. Deze stad ligt aan de Rode Zee. Het is een populaire bestemming voor duikers en snorkelaars dankzij het heldere water en de kleurrijke koraalriffen.

Heb je nog nooit gedoken? Ook dat is geen probleem! Tijdens een "Discovery Dive" kun je de onderwater wereld verkennen. Vooraf krijg je een uitleg door professionals zodat je je helemaal op je gemak voelt.

Ook ervaren duikers zullen versteld staan van de onderwaterwereld van Aqaba. Ontdek het rijke zeeleven, van kleurrijke vissen tot zeeschildpadden... Het coolste van al? In Jordanië kun je scheepswrakken verkennen die begroeid zijn met koraal.

Ook buiten de zee heeft Aqaba veel te bieden! Zo is er een levendige souk (markt) waar je lokale producten en souvenirs kunt kopen. Proef de lekkere Jordaanse keuken in een van de veel restaurants. Geniet van de ontspannen sfeer in deze mooie kuststad.

40

39

Jerash en Amman: geschiedenis en moderne cultuur

Een laatste stop op groepsreis door Jordanië neemt je mee naar Jerash en Amman. Hier kun je de rijke geschiedenis en de moderne cultuur van Jordanië kunt ontdekken.

Jerash staat bekend als de 'Pompeii van het Oosten'. Het is een van de best bewaarde Romeinse steden buiten Italië. Wandel door de indrukwekkende ruïnes, waaronder het Oval Plaza, de Tempel van Artemis en het Romeinse theater.

Het is fascinerend om te zien hoe goed deze oude stad bewaard is gebleven! Je kunt je hierdoor gemakkelijk voorstellen hoe het leven hier duizenden jaren geleden was.

Amman, de hoofdstad van Jordanië, biedt een mix van oud en nieuw. Bezoek de Citadel, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. De stad heeft enkele historische bezienswaardigheden, zoals de Hercules-tempel en het Umayyad-paleis.

Amman heeft een leuk centrum waar je de lokale cultuur kunt ervaren. Je vindt er marktjes, cafés, restaurants...

42

41

Vriendelijke bevolking en heerlijke keuken

Een van de hoogtepunten van een groepsreis door Jordanië is zonder twijfel de gastvrijheid bij de lokale bevolking. Jordaniërs staan bekend om hun vriendelijkheid en verwelkomen reizigers met open armen. Je zult altijd met een glimlach worden begroet.

Daarnaast is de Jordaanse keuken een feest voor de zintuigen. Proef traditionele gerechten zoals mansaf (een feestmaal met lamsvlees en rijst), falafel, hummus en mezze (kleine hapjes). Vergeet niet om een kopje Arabische koffie of muntthee te proberen. Deze worden veel liefde bereid en geserveerd.

44

43

Praktische tips voor je groepsreis naar Jordanië

Vlucht naar Amman

De meeste groepsreizen naar Jordanië beginnen met een vlucht naar Amman, de hoofdstad van Jordanië. Het is ongeveer 5 uurtjes vliegen naar Jordanië vanuit België of Nederland.

Kleding in Jordanië

Jordanië is een overwegend islamitisch land, dus het is belangrijk om respectvolle kleding te dragen. Dit betekent dat je best kleding kiest die je schouders en knieën bedekt. In de zomermaanden kan het erg warm zijn, dus lichte en ademende stoffen zijn aan te raden.

Geld en Betalingen

De lokale munteenheid is de Jordaanse dinar (JOD). Het is handig om wat cash geld bij je te hebben voor kleinere aankopen. In de meeste steden kun je ook met creditcard betalen.

Gezondheid

Zorg ervoor dat je een reisverzekering hebt die medische kosten dekt. Bij Mundero is de reisverzekering altijd inbegrepen. Het is ook een goed idee om een basis EHBO-kit mee te nemen. Drink altijd water uit flesjes om maagklachten te voorkomen.

Veiligheid

Jordanië is over het algemeen een veilig land voor reizigers. De partners garanderen dat de situatie in het buurland Palestina geen invloed heeft op Jordanië.

45

46

Ga jij mee op groepsreis naar Jordanië?

Een groepsreis door Jordanië met Mundero biedt een onvergetelijke ervaring vol avontuur, geschiedenis en cultuur. In acht dagen doe je ontzettend veel: drijven in de Dode Zee, wandelen door de kloof van Wadi Al Mujib, het verkennen van de oude stad Petra, de woestijn van Wadi Rum... Elke dag brengt nieuwe ontdekkingen en herinneringen!

Je zult versteld staan van de diversiteit en schoonheid van dit fascinerende land. Met de vriendelijke bevolking, heerlijke keuken en talloze bezienswaardigheden is Jordanië een bestemming die je niet snel zult vergeten.

Bereid je voor op een reis vol verrassingen! Geniet van alles wat Jordanië te bieden heeft tijdens je groepsreis met Mundero.

Trips in de kijker